DVV Life Invest Protect

Wat is DVV Life Invest Protect?

DVV Life Invest Protect is een tak 21-levensverzekering. Dat betekent dat uw kapitaal veilig is én dat uw basisrentevoet gewaarborgd is. Een alternatief voor de klassieke spaarrekening die vandaag nog weinig opbrengt.

Wat moet u weten over DVV Life Invest Protect?

Met DVV Life Invest Protect brengt uw geld op een veilige manier op.

Wat zijn de voordelen en kenmerken?

 • Elke euro die u stort, is veilig. Voor extra garanties is er het Garantiefonds voor financiële diensten  (tot 100.000 euro per verzekeringsnemer en per verzekeraar).
 • De eerste 8 jaar van uw storting bent u zeker van een vaste rentevoet. Daarna wordt een nieuwe rentevoet vastgelegd, bepaald volgens de marktvoorwaarden op dat moment.
 • De looptijd bedraagt minimaal 8 jaar om te vermijden dat u belast wordt als u uw geld opneemt.

Welke risico’s en nadelen zijn er?

 • U betaalt instapkosten, beheerskosten, 2% verzekeringstaks en uitstapkosten (afhankelijk van het moment dat u uw geld opneemt/afkoopt).
 • Als u het geld tijdens de eerste 8 jaar opneemt, betaalt u 30% roerende voorheffing.
 • Dit product bevat net zoals alle producten van tak 21 risico’s. Denk daarbij aan het kredietrisico (bij faillissement van Belins NV) en het liquiditeitsrisico. 

Wat gebeurt er bij overlijden?
Bij een levensverzekering kan u een begunstigde aanduiden. Die krijgt dan het geld als u er niet meer bent. Wil u nog een ruimere bescherming voor uw gezin? Dan is er de aanvullende waarborg bij overlijden. Dan ontvangen uw nabestaanden 130%.

Hoe haalt u flexibel geld uit uw levensverzekering? 
Kies de Active-formule van DVV Life Invest Protect. U kan dan maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks een deel van uw geld opvragen. 

Hoe stapt u gratis uit?
U betaalt geen uitstapkosten in de volgende gevallen:

 • bij overlijden van de verzekerde
 • bij annulatie binnen 30 dagen
 • bij gedeeltelijke afkoop volgens de Active-formule met een maximum van 10% van het totaalbedrag (max. 25.000 euro per jaar)
 • bij een gedeeltelijke afkoop gedurende 1 maand na de invoering van de nieuwe intrestvoet (na elke waarborgperiode), niet in combinatie met de Active-formule
 • bij gedeeltelijke afkoop 1 maal per 12 maanden met een maximum van 10% van het totaalbedrag (max. 25.000 euro per jaar), niet in combinatie met de Active-formule. Bij een tweede of volgende gedeeltelijke afkoop binnen de 12 maanden worden de uitstapkosten aangerekend op de volledige afkoopwaarde.

 

Dit product bevat bepaalde risico’s die inherent zijn aan de producten van tak 21, zoals het kredietrisico (in geval van faillissement van Belins NV) en het liquiditeitsrisico. Elke referentie naar de veiligheid van dit product moet je begrijpen onder voorbehoud van deze risico’s.